“Με τι ασχολείται το γραφείο σας;”

Το γραφείο μας εξειδικεύεται στην συμβουλευτική καριέρας και ειδικότερα την κατασκευή/συγγραφή/σύνταξη πετυχημένων βιογραφικών σημειωμάτων (Resumes/CVs),  συμβουλευτικής τεχνικών ευρέσεως εργασίας και συμβούλου ίδρυσης διαδικτυακών επιχειρήσεων με βάση το freelancing, την έννοια του Portfolio working και την καινοτόμα μικρή επιχειρηματικότητα.

“Σε τι μπορεί να ωφεληθεί κάποιος από εσάς;”

Σκοπός του γραφείου μας είναι η επίτευξη απασχόλησης για τους πελάτες μας μέσω των συμβουλευτικών διαδικασιών που ακολουθούμε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: Είτε με την δημιουργία του κατάλληλου βιογραφικού(CV) είτε με την ίδρυση μιας μικρής επιχείρησης.

“Όλοι έχουμε βιογραφικό ή ξέρουμε να χρησιμοποιούμε ένα Word για να το φτιάξουμε. Τι θα μας χρησιμεύσουν οι υπηρεσίες σας για την δημιουργία βιογραφικού;”

Η συγγραφή και κατασκευή επαγγελματικών βιογραφικών δεν είναι μια διαδικασία απλής απαρίθμησης ή καταγραφής των προσόντων του υποψηφίου. “βιογραφικό” δεν σημαίνει ότι απλά συμπληρώνω μια κατάλληλη φόρμα.

Ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να καταλάβει τίποτα από όσα νομίζει ένας υποψήφιος ότι υπονοούνται, ούτε καν ποιο πανεπιστήμιο τελειώσατε ή τι ακριβώς κάνατε στην καριέρα σας. Ούτε θα ασχοληθεί με το βιογραφικό σας περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Θα ρίξει μόνο μια ματιά. Αν καταλάβει κατάλαβε, αν δεν καταλάβει (επειδή π.χ. δεν είναι καλά δομημένο το κείμενο ή επειδή γράφετε πολλά) απλά θα πάει στο επόμενο.

Είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει ακόμη και υποδεέστερους υποψηφίους αν έχει ανάγκη να καλύψει μια θέση αλλά δεν θα καλέσει για συνέντευξη κάποιους που έχουν κακογραμμένο ή άναρχα δομημένο βιογραφικό το οποίο μάλιστα δεν τους λέει εύκολα μια ιστορία που καταλαβαίνουν. Δείτε τι λένε γι’ αυτό το θέμα οι διευθυντές προσωπικού μεγάλων εταιρίων οι οποίοι εξηγούν γιατί το βιογραφικό και η στοιχειώδης προετοιμασία είναι μια διαδικασία που οι υποψήφιοι συχνά δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε.

“Από τι εξαρτάται η συγγραφή ενός πετυχημένου βιογραφικού”

Το βιογραφικό συναρτάται με την υψηλή ικανότητα αυτού που το συντάσσει στην γραπτή επικοινωνία και γι’ αυτό οι διαφορές μεταξύ βιογραφικών είναι εκπληκτικά μεγάλες.

Έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο η δομή και η φόρμα που χρησιμοποιείται αλλά και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, τα ρήματα, οι εκφράσεις, οι τίτλοι, το πώς θα περιγράψουμε τα καθήκοντα ή με τι κριτήρια  θα χωρίσουμε τα είδη των παραγράφων, η σήμανση κτλ.

Το κυριότερο είναι ποια ιστορία μας θα επιλέξουμε να πούμε, αν πράγματι πιστεύουμε σε αυτή την ιστορία και αν η ιστορία μας και η κουλτούρα μας ταιριάζει με την εταιρική κουλτούρα της επιχείρησης που κάνουμε αίτηση.

Δείτε εδώ κάποια “γνωστά μυστικά” του Βιογραφικού σημειώματος

“Ποια είναι τα αποτελέσματα των υπηρεσιών σας;”

Υποψήφιοι που υπήρξαν πελάτες μας βρήκαν εργασίες σε εταιρείες όπως η Coca Cola, η citibank, η Glaxo Welcome, η Φαρμανέλ, ο Άκτωρ, η Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Renault, SEAT, σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων αλλά και σε  πολλές άλλες μικρότερες εταιρείες. Επίσης έχουμε φτιάξει ακαδημαϊκά βιογραφικά για υποψήφιους θέσεων σε πανεπιστήμια και άλλες ερευνητικές θέσεις.

Άλλοι ίδρυσαν μικρές επιχειρήσεις εφαρμόζοντας ένα ευέλικτο business plan.

Το να βρει κάποιος εργασία σήμερα, με μόνο εφόδιο το βιογραφικό του και τα προσόντα του, δεν είναι δύσκολο. Δουλειές υπάρχουν και συχνά οι εταιρείες δεν βρίσκουν τα κατάλληλα στελέχη/εργαζόμενους. Δηλαδή εκείνα τα άτομα που ξέρουν τι θέλουν, ποιοι είναι, ποια είναι η εταιρεία που κάνουν αίτηση, έχουν ένα συγκεκριμένο βιογραφικό και λένε (με το βιογραφικό τους) μια ιστορία που οι εργοδότες μπορούν να καταλάβουν.

Όσο υπάρχει το πλήθος που αγνοεί αυτά τα δεδομένα τόσο περισσότερο θα υπάρχουν υποψήφιοι που θα βρίσκουν εύκολα εργασίες.

“Μπορεί κάποιος εργαζόμενος να απευθυνθεί σε εσάς για να συζητήσετε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που έχει για την εργασία του;”

Αυτή είναι μια από τις βασικές μας δραστηριότητες ως σύμβουλοι καριέρας. Πελάτες μας συζητάνε μαζί μας τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους με σκοπό είτε να μπορέσουν να πάρουν αποφάσεις ή να δουν άλλες προοπτικές. Συχνά θέματα συζήτησης από ήδη εργαζόμενους είναι οι φόβοι που έχουνε για απόλυση, πώς θα μπορούσαν να πάρουν μια καλύτερη θέση είτε μέσα στην ίδια επιχείρηση όπου βρίσκονται ή με διεκδίκηση άλλης θέσης εργασίας. Πολλοί θέλουν να αλλάξουν καριέρα στα 45 τους ή και στα 50 τους ενώ άλλοι είναι απογοητευμένοι και χρειάζονται κάποια ενθάρρυνση ή να συζητήσουν κάποιες επιχειρηματικές τους ιδέες. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις παρενοχλήσεων στην εργασία π.χ. ψυχολογική/ηθική παρενόχληση και θέλουν να συζητήσουν τις επιλογές τους.

Συχνά τα εργασιακά προβλήματα συμπλέκονται με την ζωή μας καθώς και με άλλα θέματα που συνειδητά ή ασυνείδητα μας απασχολούν. Συνεπώς η συμβουλευτική καριέρας συχνά είναι ένα είδος συμβουλευτικής ζωής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τις τεχνικές της συμβουλευτικής ψυχολογίας ώστε να συζητήσουμε με τον πελάτη με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο γίνεται σεβόμενοι τις αντιλήψεις του και τους κανόνες δεοντολογίας.

“Σε σχέση με την επιχειρηματικότητα τι ακριβώς κάνετε;”

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν και τον σχεδιασμό διαδικτυακών επιχειρήσεων.

“Πού τα μάθατε όλα αυτά, έχετε σπουδάσει κάτι σχετικό;”

Το Cv Clinic οφείλεται κυρίως στο ταλέντο του ιδρυτή του γραφείου πάνω στην κατασκευή βιογραφικών και το προσωπικό του ενδιαφέρον γύρω από την συμβουλευτική καριέρας.  Οι ειδικές σπουδές στην συμβουλευτική και στον προσανατολισμό καθώς και οι βασικές πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ήρθαν παράλληλα με την 20ετή εμπειρία μας σε διάφορες επιχειρήσεις έως και από διευθυντικές θέσεις. Έχουμε δημοσιεύσει άρθρα για το πώς μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει επιχειρηματικά το ίντερνετ και άλλα επιχειρηματικά-οικονομικά-εργασιακά άρθρα στην Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Οικονομικός Ταχυδρόμος κ.α. ήδη από το 1994 έως σήμερα, δηλαδή πριν την μεγάλη επανάσταση των startups ή την ίδρυση της google (δείτε εδώ σύντομο ID).