Από γιατρός διακοσμητής

Design DoctorΜια από τις πιο πετυχημένες ιστορίες που έχω ακούσει αφορά έναν φοιτητή ιατρικής στην Γερμανία. Οι γονείς του ήταν φτωχοί άνθρωποι και με μεγάλες θυσίες χρηματοδοτούσαν τις σπουδές του. Ο φοιτητής αυτός όμως, ενώ ήταν καλός φοιτητής όπως υπήρξε και καλός μαθητής, ανακάλυψε ότι δεν του άρεσε η ιατρική. Είχαν βέβαια περάσει και 3 χρόνια σπουδών σε δύσκολο πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

Ένα καλοκαίρι που γύρισε στην Ελλάδα οι γονείς του σοκαρίστηκαν όταν τον άκουσαν να τους λέει ότι εγκατέλειψε την ιατρική. 3 χρόνια σπουδών μαζί με μεγάλες οικονομικές θυσίες πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

Μετά όμως από το σοκ ακολούθησε μια σοβαρή κουβέντα που οδήγησε το παιδί αυτό στην Ιταλία για να σπουδάσει διακοσμητής. Η Ιταλία φημίζεται για τις σχολές της πάνω σε τέτοια αλλά και παρόμοια αντικείμενα.

Μετά από κάποια επιπλέον έτη σπουδών, το παιδί αυτό γύρισε στην Ελλάδα και άνοιξε ένα δικό του γραφείο. Τα πηγαίνει πολύ καλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Οι γονείς του βέβαια ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πώς συνέβη από γιατρός να καταλήξει διακοσμητής. Ο άνθρωπος όμως αυτός ασχολείται με ένα αντικείμενο που είναι το πάθος του, κατάλαβε από νωρίς ότι είχε ακολουθήσει λάθος αντικείμενο σπουδών και είχε το θάρρος να κάνει τη ρήξη όσο ήταν ακόμη νωρίς, έτσι η μετάβασή του δεν ήταν δύσκολη.

Τα όνειρα των γονιών του για να καμαρώσουν το παιδί τους γιατρό πήγαν περίπατο. Όμως τι γιατρός θα ήταν ένας γιατρός που δεν του αρέσει η ιατρική; Πώς θα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες της δουλειάς του και τα ατελείωτα χρόνια σπουδών αν δεν του άρεσε αυτό που θα έκανε ; Και τι θα είχαν να πουν οι ασθενείς του όταν θα αντιμετώπιζαν με κίνδυνο τη ζωή τους έναν άνθρωπο που δεν τον ικανοποιεί ένα τέτοιο επάγγελμα-λειτούργημα;

Προφανώς η ανακάλυψη μέσα του κάποιας καλλιτεχνικής φλέβας, του έδειξε ότι απέχει μεγάλη απόσταση από το αντικείμενο που σπούδαζε έως τότε. Η ιατρική έχασε έναν μέτριο επιστήμονα και η ζωή κέρδισε έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που ασχολείται με το χόμπι του και έχει πάθος γι’ αυτό.

Share

Leave a Reply